В інтернеті чоловікам призовного віку продають «квитки» за кордон

В інтернеті чоловікам призовного віку продають «квитки» за кордон

В інтернеті чоловікам призовного віку продають «квитки» за кордон Фото: unian.net (ілюстративне)

Події
22 березня 2022 16:00

В інтернеті з’явились оголошення, в яких чоловікам призовного віку обіцяють допомогти виїхати за кордон. Такі «квитки» з України коштують не дешево, однак користуються попитом. На ділі це про фальшиві довідки, які прикордонники легко виявляють.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у Державній прикордонній службі України, лише за минулі вихідні прикордонники Чернівецького загону виявили підроблені довідки з військкоматів у вісьмох чоловіків віком від 20 до 54 років.

«Особи з фальшивими довідками про непридатність до військової служби зізналися, що купилися на оголошення в інтернеті, в яких пропонували гарантований виїзд за кордон. За довідки жертви заплатили шахраям іноді чотиризначні суми у валюті», – йдеться в повідомленні.

В інтернеті чоловікам призовного віку продають «квитки» за кордонВ інтернеті чоловікам призовного віку продають «квитки» за кордон Фото: facebook.com/zahidnuy.kordon

Усіх порушників з «липовими» довідками передали до поліції, де вирішують питання щодо початку досудових розслідувань за використання підроблених документів (ст. 358 ККУ) та ухиляння від призову під час мобілізації (ст. 336 ККУ).

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах