Швачка, помічник кухаря, перукар: у Львові проводять безкоштовні курси з подальшим працевлаштуванням

Швачка, помічник кухаря, перукар: у Львові проводять безкоштовні курси з подальшим працевлаштуванням.

Швачка, помічник кухаря, перукар: у Львові проводять безкоштовні курси з подальшим працевлаштуванням. Фото: worksol.pl

Події
23 березня 2022 18:47

У Львові розпочалися безкоштовні курси шиття для вимушено переміщених людей, після яких вони зможуть отримати роботу. В подальшому тут також планують проводити навчання з професій «помічник кухаря» та «перукар».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Від учора, 22 березня, в Міжрегіональному центрі професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну розпочалося безкоштовне навчання для отримання початкових компетенцій з професії «Швачка» для людей з числа внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають у гуртожитку навчального закладу. Вже дев'ятеро жінок приступили до навчання. Після закінчення навчання (а це близько двох тижнів) вони отримають сертифікат і можливість працевлаштуватися.

«Ці жінки вже не мають куди повернутися, втратили роботу, тому захотіли отримувати нові навички. Ми запропонували їм здобути початкову кваліфікацію швеї, щоб вони могли швидше адаптуватись. Почали безкоштовні курси саме з цього профілю, бо в нас вже є комунікація з роботодавцями, які після навчання обіцяють їх працевлаштувати», – розповіла директорка центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну Наталія Оверко.

За її словами, незабаром майстри виробничого навчання цього закладу освіти також будуть проводити курси з професій «помічник кухаря» та «перукар». Опісля цих курсів вимушені переселенці також зможуть працевлаштуватись.

Всіх охочих запрошують до навчань. Телефон для довідок: 032-262-43-25.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах