Шахрай із Донецька видурив у львівської бабусі 7 тисяч доларів

Шахрай із Донецька видурив у львівської бабусі 7 тисяч доларів

Шахрай із Донецька видурив у львівської бабусі 7 тисяч доларів Фото: lv.npu.gov.ua

Події
30 березня 2022 14:50

Правоохоронці затримали жителя міста Донецьк, який видурив у 81-річної львівської бабусі значну суму грошей. Шахрай діяв за вже відомою схемою – «близький родич потрапив у біду – терміново необхідні гроші». Тепер йому загрожує до 3 років в’язниці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, 29 березня близько 13:00 до поліції зателефонувала 81-річна мешканка Львова і розповіла,  що невідомий чоловік її ошукав.

«Зранку до пенсіонерки зателефонував невідомий та повідомив, що її родичі отримали важкі травми внаслідок ДТП і терміново потребують грошей на лікування. Невдовзі зловмисник приїхав до жінки, яка передала йому кошти у сумі 7000 доларів США», – з’ясували правоохоронці.

Оперативники встановили особу шахрая – ним виявився 25-річний мешканець Донецької області. Після скоєння злочину він виїхав на автомобілі за межі Львова.

Орієнтування на авто розіслали у підрозділи поліції. Невдовзі розшукуваний автомобіль виявили у Вінниці. Шахрая затримали, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Шахрай із Донецька видурив у львівської бабусі 7 тисяч доларівШахрай із Донецька видурив у львівської бабусі 7 тисяч доларів Фото: lv.npu.gov.ua

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження  за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України – шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому. Мешканцю Донецька загрожує до 3 років в’язниці.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, кіберполіція затримала 31-річну шахрайку з Харкова, яка здавала неіснуючу квартиру у Львові. Вона отримала від біженця 17 тисяч гривень передоплати за житло і зникла.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах