Як працюють львівські музеї та театри під час війни

Як працюють львівські музеї та театри під час війни.

Як працюють львівські музеї та театри під час війни.

Події
31 березня 2022 16:14

З 1 квітня заклади культури Львівщини повертаються до звичного, на скільки це можливо в умовах війни, режиму роботи. Про це розповів заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Іван Собко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, з 1 квітня на Львівщині розширять формат роботи театрально-концертні установи, музеї та заповідники. Зокрема, Львівська національна опера, Львівський національний театр ім. М. Заньковецької, Львівська національна філармонія ім. М. Скорика, Львівський театр ляльок, Театр ім. Ю. Дрогобича.

Продовжують приймати відвідувачів і Державні  історико-культурні заповідники "Тустань" та "Нагуєвичі", а також скансен Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. К. Шептицького.

З 26 березня відновили прийом відвідувачів і відділи Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Возницького музеї- заповідники "Підгорецький замок", "Жовківський замок", "П'ятничанська вежа".

Команда Львівського музею історії релігії регулярно організовує тематичні  екскурсії про релігійне життя Львова, екскурсії підземеллями музею та  розважально-пізнавальні квести для дітей вимушено переселених осіб.

У департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної військової адміністрації зазначають, що ті заклади культури, де тимчасово проживають переселенці, також частково відновлюють роботу. Наприклад, у Львівському театрі ляльок та у Театрі ім. Ю. Дрогобича окремі кімнати виділили для внутрішньо переміщених осіб, а в інших приміщеннях ставлять вистави.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах