Львів'яни вимагають дозволити продаж пива та вина – петиція

Львів'яни вимагають дозволити продаж пива та вина – петиція.

Львів'яни вимагають дозволити продаж пива та вина – петиція. Фото: pexels.com

Події
31 березня 2022 17:11

У Львові зареєстрували петицію з вимогою дозволити продаж алкогольних напоїв міцністю до 20%. Відповідне звернення з’явилось на сайті місцевих петицій сьогодні, 31 березня. Авторка петиції Ніна Ковалевська.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жінка стверджує, що Львів у час війни – тилове місто, від якого значною мірою залежить економіка України.

"Виробництво та реалізація алкогольних напоїв міцністю до 20% (пива, сидрів та пері, вин) – це сектор, обкладений ледь не найвищими податковими ставками. Сектор, що сприяє якісному наповненню бюджету", – йдеться у тексті петиції.

Авторка пише, що продаж алкоголю здатний підтримати багато сфер: сільгоспвиробника (солод/хміль, яблука та виноград), виробника пляшки та упаковки загалом, безпосередньо виробництва напою (пиво, сидри та пері, вина), дистрибуції, а також ресторанну галузь, яка у Львові забезпечує десятки тисяч робочих місць, сплачує податки, оренду, наповнює бюджет міста. А головне, продаж алкоголю у Львові здатний підтримувати сотні виробництв країни, які через воєнні дії опинились на межі закриття. Це робочі місця для працівників, а також забезпечення своєчасної оплати постачальникам сировини, сплата податків, комунальних платежів та оренди.

"Окрім того, заборона продажу – це завжди зростання тіньового ринку алкоголю, що є небезпечним для здоров‘я, через відсутність контролю виробництва та якості і його реалізація відбувається повз каси, тобто без сплати податків та зборів, що лиш погіршує стан економіки", – зазначила Ковальська.

У багатьох містах країни вже дозволено продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв для підтримки економіки, включно з Миколаєвом та областю, де відбуваються воєнні дії, бо економіка і рух коштів – не менш важливий для перемоги, або й більше.

За перший день петиція вже набрала майже 200 голосів із 500 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 60 днів.

Нагадаємо, що з 1 березня у Львові повністю заборонили продаж алкоголю. Це стосується не лише магазинів та супермаркетів, а й закладів громадського харчування. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах