Картину львівської художниці придбали за 45 тисяч доларів на аукціоні у Празі

Картину львівської художниці придбали за 45 тисяч доларів

Картину львівської художниці придбали за 45 тисяч доларів Фото: facebook.com/olena.papka

Події
01 квiтня 2022 08:52

Картину львівської художниці Олени Папки під назвою «Відвага» придбали за 45 тисяч доларів на аукціоні Forbes у Празі. Гроші вона обіцяє відправити на благодійність.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

 «Мою картину вчора придбали на аукціоні Forbes в Празі за 45 000$ Загалом за 10 лотів зібрали 1 млн євро. Люди ви неймовірні! Всі гроші йдуть на допомогу Україні», – написала Олена Папка на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами художниці, спершу ініціатори акції на підтримку України знайшли фото картини, а потім за допомогою соцмереж розшукали авторку. 

Картину львівської художниці придбали за 45 тисяч доларівКартину львівської художниці придбали за 45 тисяч доларів Фото: facebook.com/olena.papka

«Картина стала обличчям їхньої ініціативи, її надрукували у журналі та на значках. Потім попросили саму картину для аукціону, але вона вже була продана. Картина була намальована за тиждень до війни, в передчутті боротьби», – розповіла Еспресо.Захід Олена Папка.

Власник картини, підприємець з Києва, погодився передати її в Прагу на аукціон. Новим покупцем став Томас Мертлік, генеральний директор медичного холдингу Batist у Чехії. Загалом на допомогу Україні під час аукціону зібрали 1 мільйон євро від продажу 10 лотів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах