Не паліть: львівська міська станція компостування приймає сухостій

Не паліть: львівська міська станція компостування приймає сухостій

Не паліть: львівська міська станція компостування приймає сухостій Фото: facebook.com/LVIVDSNS

Події
01 квiтня 2022 15:47

Попри застереження, штрафи та навіть попри війну, у Львівській громаді продовжують спалювати суху рослинність. Тож паліям пропонують альтернативу спалювання сухостою – його приймає міська станція компостування органічних відходів у Львові.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«На станцію компостування можна привозити ці залишки, щоб не палити їх і не шкодити здоров'ю та довкіллю. Тут листя, гілля, сухі залишки рослинності, городини тощо переробляють методом аеробного компостування. У результаті ці відходи в поєднанні з харчовими та біопрепаратами перетворюються на компост. Готовий продукт можна використовувати як підживлення для рослин», – розповіли у ЛКП «Зелене місто».

Станція компостування органічних відходів працює у Львові на вулиці Пластовій, 13. Сюди можна приносити суху рослинність з городу чи садово-паркові відходи.

У ЛКП «Зелене місто» вкотре наголошують, що при згоранні 1 тони рослинних залишків у повітря потрапляє близько 9 кілограм мікрочастинок диму. До їхнього складу входять: пил, окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук. Також у тліючій, без доступу кисню рослинності, виділяється бензопрен, що здатен викликати ракові захворювання. А з димом у повітря вивільнюються діоксини – одні з найотруйніших для нашого організму речовин. Крім того, у пожежах на відкритих місцевостях масово гинуть тварини.

Нагадаємо, в умовах воєнного стану спалювання сухої трави та рослинності розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах