Працівницю львівського суду звинуватили у просуванні ідей «русского міра»

Працівницю львівського суду звинуватили у просуванні ідей «русского міра»

Працівницю львівського суду звинуватили у просуванні ідей «русского міра» Фото: ssu.gov.ua (умовне)

Події
07 квiтня 2022 11:54

Працівницю львівського апеляційного адміністративного суду Ольгу Бєсєдіну звинуватили у колабораціонізмі. Суддя Ігор Глушко заявив, що жінка активно просувала ідеї «руского міра» серед своїх колег. Щодо працівниці суду одразу відкрили дисциплінарне провадження, однак вона звільнилась сама.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Нада с Путиним дружить»

«В розмові з нею неодгоразово звучали висловлювання «нада с Путиним дружить», «Путин хороший», піднімала тему про другу державну мову та церкву Московського патріархату», – йдеться у публічному дописі Ігоря Глушка, яке він опублікував ввечері 5 квітня.

За словами Глушка, держслужбовиця та головна спеціалістка відділу забезпечення роботи 4 судової палати Ольга Бєсєдіна від початку війни Росії з Україною просувала думку, що тепер потрібно носити при собі російський прапор, а ще розповідала, що їй не страшна російська окупація, бо вона б першою зустрічала російських солдат із прапором у руці.

Службова перевірка

1 березня про колаборантку серед працівників суду дізнався і керівник апарату Восьмого апеляційного адміністративного суду Сергій Пашковський. Щодо Бєсєдіної одразу розпочали службову перевірку, однак того ж дня вона пішла у відпустку. Але наступного дня, 2 березня, керівник апарату ВААС таки відкрив дисциплінарне провадження, адже спеціалістка порушила присягу державного службовця.

Через два тижні дисциплінарна комісія закінчила розслідування і порадила керівнику апарату суду Сергію Пашковському звільнити Ольгу Бєсєдіну з посади за порушення нею присяги держслужбовся. Однак він цього вчасно не зробив і через п'ять днів, 23 березня, Бєсєдіна звільнилася сама, а дисциплінарне провадження щодо неї було закрито.

Що кажуть у суді

У Восьмому апеляційному адміністративному суді заперечили звинувачення судді Ігоря Глушка у потуранні колабораціонізму. Суд повідомив, що інформація щодо Бєсєдіної була передана Службі безпеки України, але жодних порушень у її діях не знайшли, пише Zaxid.net.

«Було проведено профілактичну роботу, але в її діях ознак протиправної діяльності виявлено не було», – відповіли у суді.

Поки тривав розгляд дисциплінарних процедур Ольга Бєсєдіна звільнилася сама. До слова, чоловік Бєсєдіної, Георгій Зенін працює прокурором у Львівській обласній прокуратурі.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах