На Львівщині прикордонники затримали ухилянта з підробленим свідоцтвом про смерть екс-дружини

На Львівщині прикордонники затримали ухилянта з підробленим свідоцтвом про смерть екс-дружини

На Львівщині прикордонники затримали ухилянта з підробленим свідоцтвом про смерть екс-дружини Фото: lv.npu.gov.ua

Події
12 квiтня 2022 13:47

У пункті пропуску «Шегині-Медика» на Львівщині затримали 39-річного харків’янина, який хотів виїхати за кордон як батько-одинак, який виховує неповнолітню дитину. Для цього чоловік пред’явив прикордонникам підроблене свідоцтво про смерть своєї колишньої дружини.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, 4 квітня чоловік пред’явив прикордоннику свідоцтво про смерть екс-дружини під час спроби перетину державного кордону України з Польщею. Однак прикордонники помітили ознаки підроблення та повідомили про подію поліцейських.

«Житель Харкова, з метою отримання права на виїзд за межі території України та звільнення від обов’язку мобілізації на службу до Збройних Сил України (як особа котра самостійно виховує дитину віком до 18 років), підробив офіційний документ –  свідоцтво про смерть своєї колишньої дружини, яка є матір’ю їх спільної 10-річної доньки», – повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

Обвинувальний акт уже скерували на розгляд суду. За підроблення документів та використання завідомо підробленого документу ухилянту загрожує до 2 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше схожий випадок вже стався на Одещині. Там прикордонники затримали винахідливого чоловіка, який для того, щоб виїхати за кордон, вирішив вдати із себе вдівця. Втім, хитрий план кмітливого порушника швидко провалився, оскільки пильні прикордонники вирахували, що після дати смерті, зазначеної в нотаріально завіреній копії свідоцтва про смерть, «небіжчиця» ще вісім разів перетинала кордон. У результаті чоловік опинився не у Румунії, а у відділенні поліції. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах