51-й день війни: яка ситуація у Львівській області на 15 квітня

51-й день війни: яка ситуація у Львівській області на 15 квітня.

51-й день війни: яка ситуація у Львівській області на 15 квітня. Фото: unsplash.com/Nico Benedickt

Події
15 квiтня 2022 10:14

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький розповів про те, як на Львівщині минув четвер, 14 квітня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Робота поліції

За повідомленням Львівської  обласної військової адміністрації, за минулу добу, 14 квітня, на оперативну лінію 102 надійшло 1413 повідомлень від громадян. Усі вони опрацьовані – правоохоронці виїжджали на виклики та надавали необхідну допомогу.

"Поліцейські Львівщини продовжують забезпечувати правопорядок у режимі 24/7. Спільно з співробітниками інших правоохоронних структур, нацгвардійцями та бійцями територіальної оборони в посиленому режимі патрулюють вулиці Львова та інших населених пунктів області", – розповів Козицький.

Правоохоронці надають допомогу вимушеним переселенцям, проводять спільні заходи для забезпечення правопорядку, протидії воєнним загрозам, недопущенню мародерства, несуть службу на усіх блокпостах – перевіряють документи в громадян та, у випадку необхідності, транспортні засоби.

Також поліцейські закликають: не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Коли чуєте сирену, зберігайте спокій та йдіть в укриття. Будьте відповідальні за своє життя та життя близьких!

Повітряна тривога

У ніч з 14 на 15 квітня двічі сирена сповіщала про повітряну тривогу. у Львівській області. У першому випадку була загроза ракетного удару з літаків стратегічної авіації з території росії та білорусі. У другому – загроза ракетного удару з території Чорного моря та білорусі.

"Висловлюю вдячність нашим бійцям протиповітряної оборони за те, що загроза не справдилась", – наголосив Козицький.

Львівщина у вогні

В області знову фіксують пожежі через паліїв сухої трави. Впродовж доби ще 12 жителів Львівської області заплатять штрафи за спалювання сухостою. Рейдові групи працюють по всій території Львівщини.

Розселення переселенців

"Розселили в області ще понад 2 тисячі людей з інших регіонів України. Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, за офіційними даними, – понад 313 тисяч. Величезна кількість людей поселились самостійно у родичів, друзів чи взяли в оренду помешкання на Львівщині", – розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Як внутрішньо переміщені особи в ЄІБД зареєструвались 105 тисяч переселенців. З них приблизно 35 тисяч – діти.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах