Львівський суд відправив Віктора Медведчука під арешт

Львівський суд відправив Віктора Медведчука під арешт.

Львівський суд відправив Віктора Медведчука під арешт. Фото: radiosvoboda.org

Події
17 квiтня 2022 10:25

Львівський суд обрав запобіжний захід нардепу Віктору Медведчуку. Нардеп-утікач перебуватиме під вартою без права внесення застави. Про це повідомили у пресслужбі суду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

10 січня 2022 року Медведчуку повідомили про підозру у вчиненні декількох злочинів: посягання на територіальну цілісність України, розкрадання природних ресурсів, передача таємної інформації російським спецслужбам, державна зрада та сприяння діяльності терористичної організації. Рішенням суду його відправили під домашній арешт.

26 лютого стало відомо, що політик втік з місця проживання, його місцезнаходження невідоме. 2 березня Медведчука було оголошено у державний, міждержавний та міжнародний розшук. 

СБУ затримала Віктора Медведчука 12 квітня під час спроби нелегально виїхати з України.

СБУ затримала Віктора Медведчука 12 квітня під час спроби нелегально виїхати з України.СБУ затримала Віктора Медведчука 12 квітня під час спроби нелегально виїхати з України. Фото: facebook.com/zelenskiy.official

13 березня Личаківський районний суд Львова арештував усе майно нардепа.

16 квітня слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого ДБР та обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Зазначимо, що 67-річного Віктора Медведчука підозрюють у низці тяжких злочинів проти національної безпеки, зокрема, держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів Криму. Слідство встановило, що Віктор Медведчук та його колега по партії Тарас Козак передали Росії морське газове родовище «Глибока» у Чорному морі за 75 кілометрів від Феодосії, вартість запасів у якому оцінюється у 38 мільярдів гривень. Крім того, у 2020 році Віктор Медведчук через Тараса Козака передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України.

Крім цього, слідство звинувачує Віктора Медведчука у схилянні керівництва України до постачання палива із так званих «ЛНР» та «ДНР» і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій. Зокрема, впродовж 2015 року за постачання вугілля та для сприяння діяльності бойовикам, перерахували не менше 200 мільйонів гривень із запланованих більше ніж 3,16 мільярда гривень.

Із 13 травня 2021 року він перебував під домашнім арештом, а 10 січня 2022 року Печерський районний суд Києва продовжив термін домашнього арешту. Однак 26 лютого стало відомо, що Віктор Медведчук утік з-під домашнього арешту, а його адвокатка Лариса Чредніченко заявила, що нардепа евакуювали у «безпечне місце» в Києві нібито через загрозу з боку «радикальних організацій».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах