Прикордонник зі Львівщини підірвав себе гранатою, щоб зупинити російських окупантів

Прикордонник зі Львівщини підірвав себе гранатою, щоб зупинити російських окупантів

Прикордонник зі Львівщини підірвав себе гранатою, щоб зупинити російських окупантів Фото: facebook.com

Події
19 квiтня 2022 09:20

Офіцер-прикордонник Ігор Дашко зі Самбірщини підірвав себе гранатою, щоб прикрити відхід побратимів на запасні позиції та не дати ворогу захопити радіостанцію у Маріуполі. 44-річний чоловік героїчно загинув 9 квітня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Підрозділ, у складі якого був підполковник Дашко, спільно з побратимами з інших Сил оборони України стримували переважаючі сили ворога у визначеному секторі оборони міста-героя. Під час спроби прориву противником позиції Ігор Тарасович прикривав відхід побратимів на запасні позиції. Прикордонник був важко поранений і щоб не потрапити в полон самому та не дати ворогу захопити радіостанцію він прийняв важке рішення – підірвати себе гранатою», – розповіли історію Героя в Державній прикордонній службі України.  

В радіоефірі пролунали останні слова мужнього прикордонника: «Слава Україні!».

Ігор Дашко народився у місті Самбір, що на Львівщині. Він закінчив місцеву школу №1 імені Тараса Шевченка та все своє життя присвятив військовій службі в Державній прикордонній службі України. Коли почалося повномасштабне вторгнення російських загарбників в Україну, Ігор Дашко був у складі прикордонних підрозділів, які брали участь в Операції об’єднаних сил. Це була вже третя ротація офіцера на схід, в зону проведення бойових дій. Ця поїздка для нього виявилася останньою.

З 24 лютого місто Маріуполь стало форпостом оборони на сході України. Постійно ведуться жорстокі бої з ворогом, який переважає своєю чисельністю. З початку березня місто перебуває в облозі, окупанти знищили майже всю інфраструктуру. Один із вуличних боїв за Маріуполь став для Ігоря Тарасовича останнім.

Друзі та колеги згадують Ігоря Дашка як дуже позитивного та хорошого офіцера. В нього залишилися дружина та донька. Указом Президента України №252/2022 підполковнику Дашку Ігорю Тарасовичу присвоєне звання Герой України (посмертно).

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України 25-річному Віталію Скакуну, який підірвав міст на Херсонщині ціною власного життя.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах