У модульному містечку в Стрийському парку поселилися перші 250 переселенців

У модульному містечку в Стрийському парку поселилися перші 250 переселенців.

У модульному містечку в Стрийському парку поселилися перші 250 переселенців. Фото: city-adm.lviv.ua.

Події
19 квiтня 2022 18:34

У модульному містечку на вулиці Уласа Самчука у Львові поселилися перші 250 переселенців. Ці будинки — подарунок Львову від польського уряду за сприяння Міністерства розвитку громад та територій. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У модульному містечку в Стрийському парку поселилися перші 250 переселенців.У модульному містечку в Стрийському парку поселилися перші 250 переселенців. Фото: city-adm.lviv.ua.

«Нашою ціллю було збудувати це містечко в короткі терміни спільними зусиллями, аби тут могли оселитись ті люди, які, на жаль, не мають куди податись через війну. Зараз тут розміщуються, зокрема, батьки з дітьми, які приїхали з Маріуполя, Бучі, Донецька та інших міст. Ми не можемо залишити наших друзів та сусідів наодинці. Серце Європи б'ється в Україні. Нам важливо єднатись, аби забезпечити спокій у cвіті», — зазначив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, який сьогодні, 19 квітня, відвідав модульне містечко у Львові.

Містечко на території парку складається з 88 будиночків. Воно розраховане на 350 людей. Тут окремо є душові кабінки, туалети, їдальня та медпункт.

«Всього наші польські колеги надали місту понад 300 модульних контейнерів. Завдяки цій допомозі, ми зможемо облаштувати три такі містечка, у яких проживатиме близько однієї тисячі переселенців. Будинки повністю готові до проживання: тут є ліжка, шафи, матраци та наволочки. Місто спільно з Українським католицьким університетом беруть на себе харчування, поки люди не знайдуть роботи. Це крок вперед, порівняно з життям, яке вони провели в спортзалах, школах чи садках», —  розповів заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Нагадаємо, що у Франківському районі Львова облаштовують друге модульне містечко для переселенців.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах