На Львівщини викрили дві схеми переправлення чоловіків за кордон

На Львівщини викрили дві схеми переправлення чоловіків за кордон

На Львівщини викрили дві схеми переправлення чоловіків за кордон Фото: lv.npu.gov.ua

Події
26 квiтня 2022 07:50

На Львівщині спецслужби викрили одразу дві схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон. За «квиток» за кордон чоловіки платили від 5 500 до 6 500 доларів США.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, 21-22 квітня поліцейські затримали двох осіб, які налагодили функціонування злочинних схем. В обох випадках чоловікам оформлювали документи, які надавали їм формальні підставити залишити країну.

Так, відповідно до першої схеми чоловіків оформлювали другим водієм мікроавтобусу підприємства, що здійснює пасажирські перевезення та займається перевезенням гуманітарної допомоги з-за кордону, до другої – оформлювали документи про волонтерську діяльність з правом виїзду за кордон. За такий папірець охочі уникнути мобілізацію сплачували від 5 500 до 6 500 доларів США. 

На Львівщини викрили дві схеми переправлення чоловіків за кордонНа Львівщини викрили дві схеми переправлення чоловіків за кордон Фото: lv.npu.gov.ua

Зловмисників затримали, їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. За скоєне підозрюваним може загрожувати до 9 років ув’язнення.

Нагадаємо, правоохоронці затримали 22-річного мешканця Яворівського району, який незаконно переправляв ухилянтів за кордон. За пакет документів для перетину кордону чоловіками призовного віку зловмисник брав 12 тисяч доларів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах