Андрій Садовий закликав Євросоюз допомагати відбудовувати українські міста

Андрій Садовий закликав Євросоюз допомагати Україні відбудовуватися і блокувати все російське

Андрій Садовий закликав Євросоюз допомагати Україні відбудовуватися і блокувати все російське Фото: Роман Балук

Події
28 квiтня 2022 09:41

Мер Львова Андрій Садовий на засіданні Європейського комітету регіонів закликав Європейський союз налагоджувати партнерство з українськими містами та допомагати в повоєнній відбудові.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Засідання провели спільно з мерами українських та закордонних міст і з членами Єврокомісії. Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що потрібно блокувати все, що стосується росії, – продукції, ініціативи та установи.

 «Світ захоплюється мужністю українських воїнів. Але сьогодні велику мужність проявляють і українські громади, міські голови. 196 громад зараз перебувають в окупації, 8 мерів – у полоні. Чому перемагає українська армія? Тому що максимально використовує стандарти НАТО – де командир на місці може приймати рішення. І така ж ситуація – в українських громадах: після децентралізації міста максимально оперативно реагують на всі виклики. Тому важливо, щоб кожна громада, а їх є 1470, мала нових партнерів у Європі, щоб ми дали велику хвилю за прикладом Львова, де маємо співпрацю зі шведською асоціацією SALAR, і щоб ми разом долучились до їхнього відновлення після війни», – зазначив мер Львова.

Андрій Садовий також озвучив ініціативу щодо підтримки українського бізнесу.

«Для нас важливою є економічна підтримка, щоб Україна не просила кошти, щоб ми вже сьогодні починали відбудовувати економіку, щоб ті підприємства, які можуть працювати, працювали. Сьогодні до Львова приїжджає багато підприємств, зруйнованих у гарячих точках нашої держави, і ми їм максимально допомагаємо. І тут важливо, щоб були відповідні програми від ЄС для підтримки українського бізнесу, щоб наша економіка почала оживати», – додав мер Львова.

Зазначимо, що участь у засіданні взяли також мери Києва Віталій Кличко, Маріуполя – Вадим Бойченко, Мелітополя – Іван Федоров, Перемишля – Войцех Бакун, та Риму – Роберто Гуальтьєрі, голова Харківської районної ради Тетяна Єгорова-Луценко, а також члени Європейської комісії та Європейського комітету регіонів. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах