Від заввідділення до кур'єрів: ким працюють переселенці у Львові

Ким працюють переселенці у Львові

Ким працюють переселенці у Львові Фото: br.freepik.com

Події
03 травня 2022 15:30

Українці, які змушені тікати від війни на Львівщину, знаходять роботу в громадах, де їм надали прихисток. Наприклад, у Зашкові, що в Шевченківському районі Львова, мешкає близько 200 переселенців, частина з яких уже знайшла роботу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

У департаменті міської агломерації Львівської міськради розповіли кілька історій про переселенців, які вже працюють за спеціальностями, і про тих, хто освоює новий фах.

 «Пані Марина зі своїм 4-річним сином приїхала до Зашкова з Ірпеня. Чоловік жінки – на війні. У Зашкові вона вже кілька тижнів працює завідувачкою відділення поштового зв’язку. Через війну ця посада в громаді була вакантною. Колишня завідувачка під час війни виїхала з дітьми за кордон», — повідомили у департаменті.

Також у Дублянах один із вимушених переселенців влаштувався на роботу в одне із відділень «Нової пошти», ще двоє – працюють кур’єрами в службі доставки «Глово». Чоловіки приїхали з Маріуполя та Сум. Схожі історії є в більшості громад.

Для охочих знайти роботу на території Львівської громади працює Центр підтримки вимушено переміщених українців, який співпрацює із регіональним центром зайнятості.

Нагадаємо, працівники Центру організовують також і виїзний прийом переселенців. Також для вимушено переміщених українців у Львові запустили чатбот «Львів для тебе» з актуальною інформацією. Тут можна дізнатися корисні контакти, пошукати роботу та дозвілля для дітей. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах