До Львова прибув перший медичний дрон, який може перевозити ліки у гарячі точки

До Львова прибув перший медичний дрон, який може перевозити до 16 кілограмів ваги на далекі відстані

До Львова прибув перший медичний дрон, який може перевозити до 16 кілограмів ваги на далекі відстані Фото: city-adm.lviv.ua

Події
05 травня 2022 14:51

До Львова прибув перший медичний дрон, який може перевозити до 16 кілограмів ваги (медикаменти, інсулін, антибіотики, знеболюючі) і летіти близько години в одну сторону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Дрон отримали від Благодійного фонду США «Revived Soldiers Ukraine», який подарувала компанія Draganfly (Канада-США). Також від канадців очікують ще два пошуково-рятувальні БПЛА як подарунок.

Фонд закупив у Draganfly партію 10 дронів (5 медичних і 5 пошуково-рятувальних), вартістю 30 та 29 тисяч доларів кожен відповідно. Загальна вартість становить 295 тисяч доларів.

До Львова прибув перший медичний дрон, який може перевозити до 16 кілограмів ваги на далекі відстаніДо Львова прибув перший медичний дрон, який може перевозити до 16 кілограмів ваги на далекі відстані Фото: city-adm.lviv.ua

За словами президентки БФ «Revived Soldiers Ukraine Ірини Ващук Дісіпіо, їх закупили для того, щоб допомагати медикам рятувати життя поранених бійців та цивільних громадян, адже вони можуть доставляти медикаменти у гарячі точки України чи окуповані міста, в які неможливо дістатись.

«Лікарські дрони порівняно більші, ніж військові та оснащені ящиком для зберігання, який має можливість регулювання температуру вантажу. Його можна розташовувати зверху для полегшення доступу або знизу для швидких місій», – сказала Ірина Ващук Дісіпіо.

Як зазначила керівниця Центру підтримки аеророзвідки, ветеранка АТО/ООС та волонтерка Марія Берлінська, аеророзвідка точно відправить дрони у потрібні точки.

 «Людина медичного вантажу може не донести чи бути пораненою під час транспортування. Нині треба воювати технологіями, а не людьми», – каже вона.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах