Які професії найбільш затребувані серед львівських роботодавців

Які професії найбільш затребувані у Львові

Які професії найбільш затребувані у Львові Фото: pinterest.com

Події
09 травня 2022 09:49

У січні-квітні цього року, у порівнянні з аналогічним періодом торік, майже удвічі зменшилася чисельність безробітних — із 45,6 до 23 тисяч. Найбільш затребуваними виявилися аж 10 професій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

На 30% зменшилося число працедавців, які заявили про потребу в кадрах, на 36,4% скоротилася кількість заявлених вільних робочих місць і вакантних посад (з 18,5 до 11,7 тисяч вакансій.

«Станом на 1 травня за сприяння обласної служби зайнятості роботу шукали 11,8 тис безробітних для яких у базі вакансій налічувалося 3,3 тис вакансій. Тобто на одне вільне місце праці в середньому конкурували 4 особи. На початку травня торік конкуренція була значно гострішою: диспропорція між попитом і пропозицією робочої сили сягала позначки один до семи», – розповів директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Він також зазначив, що за видами економічної діяльності, про найбільшу потребу в кадрах заявили підприємства переробної промисловості (32,6%), торговельні заклади (13,3%), установи сфери постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (9,4%), державного управління, оборони, обов’язкового соціального страхування (9%), транспорту (7,1%), охорони здоров’я (5,7%).

Найлегше працевлаштуватися швачкою, оператором верстатів та установок, водієм автотранспортних засобів, касиром торговельного закладу, двірником, електромонтером, продавцем продовольчих товарів, кухарем, монтером кабельного виробництва, охоронником.

Більш як тисячу безробітних у центрі влаштували на професійне навчання, майже сто – на громадські та інші тимчасові роботи.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах