Мер Борислава закликав не обслуговувати переселенців російською

Мер Борислава закликав не обслуговувати переселенців російською

Мер Борислава закликав не обслуговувати переселенців російською Фото: facebook.com/i.yavorskyy

Події
10 травня 2022 15:19

Міський голова Борислава, що на Львівщині, Ігор Яворський закликав місцевих підприємців і мешканців обслуговувати російськомовних переселенців лише українською мовою. Це зумовлено тим, що окремі переселенці принципово не переходять на українську та стверджують, що не розуміють її.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

 «Причиною стала не зовсім коректна поведінка деяких переселенців, які принципово не бажають спілкуватись українською мовою. Вони спілкуються виключно мовою агресора, ще й можуть зробити зауваження типу вони не розуміють української, спілкуватись нею не будуть і взагалі це дуже смішна мова. Такого терпіти ми не збираємось. Ми дуже толерантні, гостинні, ми забезпечуємо житло, безкоштовне харчування у закладах освіти, але все має межу. Я ще раз наголошу, що йдеться про окремих людей, більшість переселенців – це люди з Україною в серці», – сказав zaxid.net Ігор Яворський.

Він звернувся до мешканців та закликав представників сфери обслуговування та соціальних працівників спілкуватись з переселенцями українською мовою.

Бориславська громада прийняла уже близько 5,5 тисяч переселенців. Для охочих покращення знання української мови у Бориславі відкрили курси української мови.

«Ми в кількох установах освіти організували курси української мови для переселенців, тому було б бажання. Не може сказати, що там аншлаг, але постійно приходять люди, які хочуть скористатись допомогою фахівців, щоб краще володіти українською мовою», – додав Ігор Яворський.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах