Львівські розвідники викликали на себе вогонь, аби знищити ворога

Львівські розвідники викликали на себе вогонь, аби знищити ворога

Львівські розвідники викликали на себе вогонь, аби знищити ворога Фото: facebook.com/80brigade

Події
12 травня 2022 15:47

Двоє розвідників із львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ знайшли спостережний пост ворога і викликали на себе вогонь української артилерії, аби знищити окупантів. Воїни вижили, їх нагородили орденами «За мужність».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у пресслужбі бригади 12 травня, під час підготовки підрозділу до наступальної операції на південному напрямку, двом десантникам доручили провести розвідку і знайти місця дислокації росіян. Розвідники швидко знайшли спостережні пости окупантів у лісі неподалік.

«Десантники побачили ферму, огороджену парканом. Біля воріт знаходився вартовий, що охороняв вхід на ферму. Раз є охорона, значить там щось важливе. Тому, «Тєхнарь» і «Малий» прийняли рішення – вартового “зняти” і зазирнути у двір ферми. Російський солдат, солдат армії окупанта, що в той день стояв на варті, був тихо, без галасу ліквідований», – йдеться в повідомленні бригади.

Тоді розвідники проникли на ферму і знайшли в ангарі бронемашини, також вони помітили в одному з приміщень кілька десятків російських солдатів. Аби відволікти противника і безпечно відійти, десантники кинули у двір ферми кілька ручних гранат. У ворога зчинилась паніка, вони відкрили хаотичний, неприцільний вогонь.

В той час наші хлопці вирішили скористатись моментом – недалеко відійшли і швидко передати в штаб координати ферми, щоб по нанесли артилерійський удар.

«Знаходились хлопці у всього за 100 метрів від скупчення ворога. Тому, повідомляючи про локацію окупантів, розвідники фактично викликали артвогонь на себе. Є така фраза, знайома з фільмів про Другу Світову: "Викликаю вогонь на себе". Власне, приблизно так і робили наші десантники вже у цій війні», – розповіли у бригаді.

Артилерія спрацювала ідеально чітко. Артилеристи ДШВ ЗСУ ліквудували всіх російських солдат, що перебували на тій фермі – приблизно 30 чоловік, а також знищили кілька одиниць ворожої бронетехніки.

Розвідники вижили, за свій подвиг «Тєхнарь» і «Малий» отримали ордени «За мужність». Самі ж хлопці не вважають, що здійснили якийсь особливий  подвиг. Кажуть, що просто виконали свою роботу.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах