Центр протидії дезінформації РНБО спростував чергові фейки пропаганди РФ

Центр протидії дезінформації РНБО спростував чергові фейки пропаганди РФ.

Центр протидії дезінформації РНБО спростував чергові фейки пропаганди РФ. Фото: unsplash.com

Події
14 травня 2022 23:04

У суботу, 14 травня, російська пропаганда вчергове поширила дезінформацію, фейки та маніпуляції стосовно України та її країн-союзників. У поле зору окупантів сьогодні потрапила Польща.

Центр протидії дезінформації при РНБО спростував неправдиву інформацію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Російські ЗМІ почали поширювати повідомлення депутата Держдуми РФ Олександра Бородая про те, "що зараз українців залучають до армії обіцянкою виплати по $3 000, через це потік бажаючих поки не вичерпується", але "їхні (українців - ред.) надії … дуже швидко тануть, коли доходить до фронту і розуміння, що їм треба воювати". У РНБО зазначають що це дезінформація. Таких обіцянок українська влада не давала. В Україні військові і всі, хто тримають зброю, ще з початку війни отримують від 30 000 до 100 000 гривень, але ніхто з них не відмовляється обороняти державу.

Також пропагандисти продовжують дискредитаційну кампанію проти Польщі. Вони повідомляють, що "антиросійські настрої у Польщі зростають щодня. Майже всі західні країни стали гірше ставитися до росіян, але у Польщі русофобія особливо виражена. Антиросійська політика тут проявляється на всіх рівнях і є небезпечною". У цій державі росіяни бачать велику загрозу для країни-агресора, тож намагаються поширювати більше таких маніпулятивних новин.

Ще однаєю маніпуляцією з боку РФ стала заява Володимира Путіна про те, що "переговорний процес між російськими та українськими представниками фактично призупинений Києвом, який не виявляє зацікавленості у серйозному та конструктивному діалозі". Як повідомляє українська влада, консультації між представниками Росії і України йдуть постійно в онлайн-форматі.

Майже кожна заява росЗМІ про Україну є фейком та маніпуляцією. Проте цивілізований світ вже не вірить у цю пропаганду і намагається перевіряти усю інформацію.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, про що говорив президент РФ Путін під час параду у Москві 9 травня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах