Львівські лікарі повернули зір матері трьох дітей з Донецька

Львівські лікарі повернули зір матері трьох дітей з Донецька

Львівські лікарі повернули зір матері трьох дітей з Донецька Фото: facebook.com/1tmolviv

Події
16 травня 2022 15:37

У лікарні святого Луки Першого медоб’єднання Львова прооперували пацієнтку з Донецька та повернули їй зір. Завдяки цьому жінка змогла побачити трьох своїх доньок. Про це повідомили на сторінці медзакладу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наталя втратила зір під час вагітності і багато років мріяла побачити своїх донечок. До втручання лікарів катаракта очей загрожувала жінці пожиттєвою сліпотою.

«Наталя почала втрачати зір ще у дитинстві. Діагноз «вроджена катаракта обох очей» їй поставили у рідному Донецьку. Народивши першу донечку, жінка ще бачила тіні та розрізняла яскраві кольори. А от під час вагітності другою – три роки тому – осліпла повністю», – розповідають у лікарні.

Грошей на заміну кришталиків, які подарували б їй зір, родина не мала. Доньку Наталя змушена була пізнавати завдяки дотикам і запахам. В останню мирну ніч, 23 лютого, жінка народила ще одну дитину, яку теж могла ніколи не побачити.

Львівські лікарі повернули зір матері трьох дітей з ДонецькаЛьвівські лікарі повернули зір матері трьох дітей з Донецька Фото: facebook.com/1tmolviv

Після евакуації жінка потрапила до лікарні у Львові. У відділенні офтальмології її не просто обстежили, а й запропонували безоплатну операцію. Дороговартісні імпланти для жінки придбали благодійники.

«Коли лікарі зняли з очей Наталі пов’язки, вона проплакала годину. Жінка затуляла очі від яскравого світла і не могла повірити в те, що бачить найрідніших. Діти і чоловік плакали разом з нею», – пригадують лікарі.

Львівські лікарі повернули зір матері трьох дітей з ДонецькаЛьвівські лікарі повернули зір матері трьох дітей з Донецька Фото: facebook.com/1tmolviv

Наталя, мрія якої здійснилася, сьогодні проходить реабілітацію. Після повного одужання планує піти вчитися — хоче стати соціальним працівником і допомагати іншим.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах