Фігури левів у Львові традиційно одягнули у вишиванки — фото

Фігури левів у Львові традиційно одягнули у вишиванки

Фігури левів у Львові традиційно одягнули у вишиванки Фото: city-adm.lviv.ua

Події
19 травня 2022 12:38

Сьогодні, 19 травня, в Україні відзначають День вишиванки. З цієї нагоди у Львові традиційно одягнули у вишиванки фігури левів-охоронців міської ратуші та найбільшого лева міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Фігури левів у Львові традиційно одягнули у вишиванкиФігури левів у Львові традиційно одягнули у вишиванки Фото: city-adm.lviv.ua

Скульптури левів-охоронців Ратуші на площі Ринок у вишиванки одягнули працівники міського управління внутрішньої політики. А статую лева, яку встановили до сторіччя ЗУНР на вулиці Городоцькій, 40, у вишиванку одягнули працівники управління молодіжної політики міста та студентська рада Львова.

Фігури левів у Львові традиційно одягнули у вишиванкиФігури левів у Львові традиційно одягнули у вишиванки Фото: city-adm.lviv.ua

Зазначимо, що Всесвітній день вишиванки почали відзначати у 2006 році. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та викладачів Чернівецького національного університету. Та згодом свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах