СБУ розпочала розслідування щодо продажу призначених для ЗСУ бронежилетів в "Епіцентрі"

СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги

СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги Фото: facebook.com/ldc.ukraine

Події
19 травня 2022 13:21

Служба безпеки України викрила і ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

За даними слідства, ділки намагались незаконно продати понад 1 тисячу бронежилетів на загальну суму більше 12 мільйонів гривень.

«Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони. Втім, замість безкоштовної передачі бронежилетів українським захисникам, причетні чиновники намагались продати їх через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів», — йдеться у повідомленні Служби безпеки України.

Фото: facebook.com/epicentrkuaФото: facebook.com/epicentrkua

В одній із торговельних мереж було вилучено частину цієї продукції. Вона буде передана до ЗСУ. Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи з пошуку решти бронежилетів, а також встановлюються всі обставини та особи, які причетні до цієї схеми.

Нещодавно компанія «Львівський оборонний кластер» заявила про те, що в мережі «Епіцентр» продають бронежилети з плитоносками їхнього виробництва, виготовлені не для продажу. Амуніція мала бути безкоштовно передана для потреб військових.

Фото: facebook.com/epicentrkuaФото: facebook.com/epicentrkua

Львівський оборонний кластер звернувся з цього приводу до Служби безпеки України. Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький також закликав правоохоронців розслідувати факти продажу амуніції, яка мала бути безкоштовно відправлена на фронт.

Мережа гіпермаркетів «Епіцентр» відповіла на закиди, що бронежилети ТЕМ1, ТЕМ2 поставила в їхню мережу компанія «Група Венето», надавши всі необхідні документи на товар. «ТОВ «Епіцентр К» правомірно закупив сертифікований товар з усіма підтверджуючими документами», – заявили в «Епіцентрі», зазначивши, що на час розслідування СБУ партію бронежилетів ТЕМ1 було вилучено з продажу з кількох гіпермаркетів.

Фото: facebook.com/kozytskyy.maksym.officialФото: facebook.com/kozytskyy.maksym.official

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах