Львівський лікар врятував 28-річного чоловіка з важким осколковим пораненням

Львівські медики врятували 28-річного чоловіка з важким осколковим пораненням

Львівські медики врятували 28-річного чоловіка з важким осколковим пораненням Фото: depositphotos.com

Події
23 травня 2022 16:22

Львівський хірург із командою врятував життя 28-річного чоловіка, який отримав важке поранення серця. З такими травмами люди зазвичай помирають відразу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Лікарі зі Львова, які оперують у зоні бойових дій, у лікарні, місце знаходження якої не розголошують з міркувань безпеки, прооперували важкопораненого чоловіка. Осколок снаряду потрапив у черевну порожнину і поранив не лише печінку, а й пробив діафрагму, легеню і поранив праві відділи серця, правий шлуночок.

Таке поранення — смертельне. Втім львівським хірургам вдалося врятувати життя. Вони поступово зашивали травмовані органи. Осколок снаряду дістали аж з перикарда (серцевої сумки).

Пацієнт, на щастя, вижив. Його спершу скерували до лікарні у Дніпро, а звідти відправили на подальше лікування до Києва, повідомив zaxid.net керівник центру хірургії судин Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечнікова.

«Чоловік живий. У зоні бойових дій таких пацієнтів лише оперують і скеровують на лікування в інші медзаклади. Цього пацієнта спершу виходжували лікарі нашої реанімації, а тепер скерували на подальше лікування до Києва. До речі, його оперував судинний хірург зі Львова Тарас Кобза. Це унікальна операція. З такими пораненнями виживають вкрай рідко за умови. що поруч є спеціаліст, який може таку операцію провести», – сказав Олег Сергєєв.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах