Львівські лікарі врятували 12-річну дівчинку з анорексією

Львівські лікарі врятували 12-річну дівчинку з анорексією

Львівські лікарі врятували 12-річну дівчинку з анорексією Фото: facebook.com/zusdmc

Події
25 травня 2022 10:17

У Львові лікарі врятували 12-річну Вероніку з Яворівщини, у якої діагностували анорексію. Дівчинка схудла – до 16,5 кілограмів і намагалася скинути вагу ще.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, мама зрозуміла проблему влітку минулого року після повернення дитини з табору: дівчинка майже повністю відмовилась від їжі. Сама ж Вероніка каже, що вирішила схуднути ще узимку минулого року. Вона почувалась некомфортно, бо важила на 2 кілограми більше, ніж її 13-річний брат. До того ж одна із подруг якось у розмові зауважила, що Вероніка начебто погладшала.

Львівські лікарі врятували 12-річну дівчинку з анорексієюЛьвівські лікарі врятували 12-річну дівчинку з анорексією Фото: facebook.com/zusdmc

«Вероніка просто танула на очах, а я не знала, що робити», – сказала мама.

Відмова від їжі і різке схуднення спровокувало сильну депресію у дівчинки. Вона часто плакала, нервувала, почувалась пригніченою. Шкіра у Вероніки стала дуже тоненькою і часто тріскала, волосся випадало, а ще з’явилась сильна слабкість. До усіх проблем додався ще й коронавірус, який загострив психологічні проблеми.

У лікарню дівчину доправили вже каретою швидкої допомоги. Мама пригадує, що у той день Вероніка несподівано заснула і довго не прокидалась. Її організм не реагував на жодні подразники.

Львівські лікарі врятували 12-річну дівчинку з анорексієюЛьвівські лікарі врятували 12-річну дівчинку з анорексією Фото: facebook.com/zusdmc

«Дитина потрапила до нас у стані гіпоглікемічної коми. У реанімації Вероніка провела 4 дні. А згодом ще понад два місяці у педіатричному відділенні нашої лікарні, де отримувала спеціалізовану допомогу цілої команди фахівців – реаніматолога, дієтолога, кардіолога, психіатра і психолога», – розповіда педіатриня Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Мар'яна Стегніцька.

Вероніці встановили діагноз – нервова анорексія. Це хвороба, яку часто не сприймають всерйоз, адже дівчатка нерідко сидять на різних дієтах. Насправді анорексія дуже небезпечна і потребує довготривалої терапії.

Зараз організм дівчинки майже повністю відновився, вона навіть стала волонтерити у своєму селі на Яворівщині, зокрема, випікає солодощі для українських військових.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах