У Трускавці одружився боєць ЗСУ Олександр Пікуль, який у Маріуполі втратив обидві руки

У Трускавці одружився боєць ЗСУ Олександр Пікуль, який у Маріуполі втратив обидві руки.

У Трускавці одружився боєць ЗСУ Олександр Пікуль, який у Маріуполі втратив обидві руки. Фото: djerela.com.ua.

Події
24 травня 2022 12:39

Боєць Збройних сил України Олександр Пікуль, який під час бойових дій втратив обидві руки, одружився з коханою у трускавецькому госпіталі. Військовий і його дружина родом із Миколаївщини, зустрічалися два роки, але одруженню завадила війна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Олександр Пікуль отримав поранення у Маріуполі наприкінці березня: разом із хлопцями потрапив у ворожу засідку – осколком відсікло обидві руки. Першу медичну допомогу йому надали в бункері у Маріуполі, там лікарі працювали цілодобово. Сашко пригадує, як прийшовши до тями, запитав у медсестри, чи є руки. Жінка промовчала – не наважувалася сказати правду, пише djerela.com.ua.

Через тиждень його евакуювали з «Азовсталі» вертольотами в Дніпропетровську обласну клінічну лікарню ім. Іллі Мечникова.  До Дніпра приїхали наречена, мама й сестра Сашка, які підтримували та доглядали за ним. За місяць Олександра й деяких хлопців відправили до львівського госпіталя, однак там не було місця, аби забрати рідних, а в Трускавці знайшлося. 

У Трускавці одружився боєць ЗСУ Олександр Пікуль, який у Маріуполі втратив обидві руки.У Трускавці одружився боєць ЗСУ Олександр Пікуль, який у Маріуполі втратив обидві руки. Фото: djerela.com.ua.

Олександр і Тетяна – з Миколаївської області, зустрічаються вже два роки, але до війни часу відгуляти весілля не знайшли. Хлопець освідчився нареченій у Дніпрі, а у Трускавці вирішили піти до РАЦСу й узаконити свої стосунки. Святкування не планували – часи не ті. Однак місцеві волонтери, які опікуються військовими в госпіталі, підготували для молодят свято – накрили фуршетний стіл, прикрасили приміщення, привітали. Усіх присутніх до сліз вразив момент, коли Таня одягла на шию чоловікові ланцюжок з обручкою, а він – губами каблучку на її безіменний палець.

У Трускавці одружився боєць ЗСУ Олександр Пікуль, який у Маріуполі втратив обидві руки.У Трускавці одружився боєць ЗСУ Олександр Пікуль, який у Маріуполі втратив обидві руки. Фото: djerela.com.ua.

Додамо, що Олександр проходить інтенсивне лікування: щодня перев’язки, процедури, масажі, фізіотерапія. Коли рани добре загоються – думатиме про протезування. «Лікарі ставлять мене на руки», – жартує військовий.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах