Через ажіотаж навколо солі Дрогобицька солеварня збільшила обсяги виробництва

Через ажіотаж навколо солі Дрогобицька солеварня збільшила обсяги виробництва.

Через ажіотаж навколо солі Дрогобицька солеварня збільшила обсяги виробництва. Фото: 24tv.ua

Події
26 травня 2022 08:09

Через дефіцит солі Дрогобицька солеварня на Львівщині збільшила обсяги виробництва. Проте попит на продукцію Дрогобицької солеварні значно перевищує промислові потужності заводу. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Із зупинкою виробництва найбільшого в Європі заводу з виробництва солі «Артемсіль» в Україні виник ажіотаж і дефіцит цього товару. Дрогобицька солеварня, яка залишилась фактично єдиним в Україні виробником солі, працює на повну потужність. Найближчим часом завод планує збільшити виробництво на 20 тонн щомісяця, проте це не зможе задовільнити попит навіть Львівської області.

Заступник директора Дрогобицької солеварні Ігор Нащочич повідомив Zaxid.net, що минулого тижня на заводі поставили додаткову панву (ванну для виварювання солі), її зараз випробовують, це має збільшити обсяги виробництва солі. Якщо раніше підприємство місячно виробляло 31-32 тонни, то тепер очікує отримувати до 53-55 тонн. І це максимально, що наразі може випускати солеварня, хоча запит на її продукцію є значно більший. Для збільшення кількості продукції завод потрібно модернізувати на всіх етапах виробництва.

Спосіб виробництва солі у Дрогобичі відрізняється від традиційного видобутку, як це було у Соледарі. Тут з надр викачують соляну ропу, далі її виварюють на дровах у спеціальних ваннах – панвах. Цей виробничий процес складніший і дорожчий. Тому і вартість дрогобицької солі майже вдвічі перевищувала ціну товару «Артемсолі».

Проте від початку війни попит на продукцію Дрогобицької солеварні значно перевищує промислові потужності заводу. Зараз сіль з Дрогобича закупляють великі торгівельні мережі Львівщини – «Арсен», «Рукавичка» і «Сільпо». Заступник директора зазначає: все, що зробили – відразу на наступний день віддали. Весь товар розподілений наперед.


 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах