Є робота: на Львівщину переїхали майже півтори сотні підприємств з усієї країни

Є робота: на Львівщину переїхали майже півтори сотні підприємств з усієї країни

Є робота: на Львівщину переїхали майже півтори сотні підприємств з усієї країни Фото: depositphotos.com

Події
27 травня 2022 17:53

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну на Львівщину переїхали для продовження роботи 147 підприємств, з них 88 вже розпочали роботу. Компанії тут шукають працівників.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як розповів керівник департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда, найбільше підприємств, а це 20 і більше, представляють галузі легкої промисловості, машинобудування, торгівлі.

«За географічним розташуванням левова кількість релокованих підприємств у Львівському районі, їх тут більше сотні. Наступними йдуть Стрийський та Дрогобицький район», — сказав він.

Серед успішних кейсів релокації ТОВ «ІМЕКС МАКС».  Виробник дезінфекційних засобів, одне із перших підприємств, яке взяло участь у державній програмі релокації та перевезло свої виробничі потужності із Харкова у Львівську область. До війни у Харкові на підприємстві працювало приблизно 15 людей, на Львівщину переїхало 6. Компанія планує наймати людей саме з Львівщини.

«Чорноморськ БУД ГРУП» – будівельна компанія переїхала на Львівщину із Одеси ще на початку повномасштабного вторгнення росії. Перевезли 7 фахівців. Зараз працюють над тим, щоб розширити команду до 60 людей.

Промислова компанія «Пожмашина» – сучасне підприємство, яке динамічно розвивається та щороку нарощує свої потужності. Є єдиним виробником великої спеціалізованої протипожежної техніки в Україні, лідер на ринку пожежної, спеціалізованої та сільськогосподарської техніки. Релокувались із Чернігівської області. Евакуювали третину заводу, на Львівщині розгортатимуть виробництво с/г техніки та збірку пожежних машин.

ТОВ «УК «ВІТРОПАРКИ УКРАЇНИ» – виробництво повного циклу, яке розробляє, будує та обслуговує вітроустановки, генерує та здійснює постачання електроенергії, максимально використовуючи при цьому енергетичний потенціал України. Коли війна закінчиться, на підприємстві, яке є першим в Україні такого масштабу, мають намір виробляти вантажні автомобілі та в подальшому готові продовжувати працювати тут та інвестувати у виробництво на території Львівщини. Релокувались із Краматорська.

Також це інші компанії у різноманітних галузях.

Загалом відділ інвестиційної політики опрацював вже 888 заявок на релокацію.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах