Буде робота: на Львівщині з’являться п’ять нових заводів

Буде робота: на Львівщині з’являться п’ять нових заводів.

Буде робота: на Львівщині з’являться п’ять нових заводів. Фото: Tamanna Rumee

Події
07 липня 2022 18:30

Найближчим часом у Львівській області планують збудувати мінімум п’ять заводів. Розповідаємо, які саме, де та що вони виготовлятимуть. Читайте всі новини Львова та області.

Сільзавод

У Модричах збудують сільзавод.У Модричах збудують сільзавод. Фото: Роман Балук.

Після зупинки "Артемсолі" у Соледарі – одного з двох заводів в Україні, які виготовляли сіль, постало гостре питання будівництва нового підприємства з її виготовлення. Новий сільзавод збудують у Трускавецькій громаді, а саме в Модричах.

Як розповів міський голова Трускавця Андрій Кульчинський, спорудження сільзаводу "Екстра" у Модричах планувалося ще до початку війни.

За попередніми підрахунками, потужність Модрицького сільзаводу становитиме 100 тисяч тонн солі в рік.

Фруктово-ягідний завод

Сучасний завод із переробки фруктово-ягідної продукції та овочів відкриють у Мостиськах. Він стане першим комунальним підприємством, яке обслуговуватиме фермерів зі Львівщини. Будівництво розпочали у вересні 2021 року. Запустити завод планують у 2022 році. 

На новому заводі у Мостиськах буде три лінії. Перша – виробництво джемів та варення, друга – миття, чищення і запакування овочів, наприклад, борщового набору, і третя лінія – це сушка та виробництво чипсів. На виробництві планують створити від 20 робочих місць.

Асфальтобетонний завод

На Львівщині відкриють Асфальтобетонний завод.На Львівщині відкриють Асфальтобетонний завод. Фото: loda.gov.ua

Нове підприємство, збудоване Кременчуцьким заводом дорожніх машин, незабаром з'явиться на Червоноградщині. Це буде сучасне українське виробництво, яке відповідає усім технічним та екологічним вимогам. Потужність заводу становить 120 тонн асфальту за годину завдяки встановленій асфальтобетонній установці європейського рівня, яка не випускає шкідливого диму і практично не забруднює навколишнє середовище. 

Для функціонування заводу залучили близько 100 мільйонів гривень інвестицій. За повної потужності виробництва на заводі створять понад 100 нових робочих місць. 

Завод електромобілів 

У Львові з'явиться завод із виробництва електромобілів.У Львові з'явиться завод із виробництва електромобілів. Фото: Іtc.ua (умовне).

З’явиться в одній із промзон Львова. Відповідне рішення прийняв виконком. Для будівництва розглядають територію у промислових зонах "Сигнівка" та "Рясне-2". 

«Ми даємо доручення для департаменту економічного розвитку, зважаючи на важливість цього питання та його пріоритетність, відповідність стратегії розвитку Львова, що потрібно подати шляхи, яким чином зацікавити інвестора, знайти варіанти його підтримки таким чином, аби земельна ділянка була надана йому на пільгових умовах — або через приватно-публічне партнерство, або іншим механізмом», — розповів заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Завод із виробництва зеленого водню

Львівська група компаній "Еко-Оптіма" планує збудувати у Львівській області завод із виробництва зеленого водню. Звести його хочуть на одній із ділянок на північно-східній частині Львівщини. Якщо проект львівських промисловців вартістю у 300 мільйонів євро схвалять європейські партнери, то їхній екологічний водневий завод може стати першим в Україні. Нині тривають перемовини про придбання земельної ділянки для заводу. Є два потенційні варіанти – у Дрогобицькому та Стрийському районах. Яку з них оберуть для будівництва, має вирішитися наприкінці вересня.

Проект передбачає, що зелений водень транспортуватимуть до ЄС магістральним газогоном Уренгой-Помари-Ужгород-Братислава, що має відгалуження на Львівщині. Саме тому компанія хоче побудувати завод неподалік від власних місць видобутку природного газу, які сполучені із загальною газотранспортною системою. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах