Іноземець через спецобладнання зчитував інформацію з карток у банкоматах Львівщини

Іноземець за допомогою спецобладнання зчитував інформацію з карток у банкоматах Львівщини

Іноземець за допомогою спецобладнання зчитував інформацію з карток у банкоматах Львівщини Фото: lv.npu.gov.ua

Події
04 червня 2022 09:13

На Львівщині кіберполіцейські викрили іноземця, який за допомогою спеціального обладнання зловмисник зчитував інформацію з чужих банківських карток.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у поліції, інформацію 37-річний громадянин Болгарії записував у базу на власному комп’ютері.

«Фігурант у картридери банкоматів області встановлював спеціальні скімінгові пристрої для зчитування даних банківських карток громадян. Також зловмисник встановлював приховані відеокамери, що фіксували введення PIN-кодів», — повідомили у поліції.

Зазвичай такі відомості використовуються для виготовлення дублікатів карток і подальшого зняття з них готівки. Наразі правоохоронці перевіряють фігуранта на причетність до шахрайського заволодіння грошима. 

За попередніми даними, йому вдалося зчитати інформацію з 57 банківських карт громадян. 

«Працівники поліції провели обшук за місцем проживання чоловіка. Вилучено комп’ютерну техніку, де зберігалися відомості про банківські картки громадян, скімінгове обладнання та металеві накладки з відеокамерами», — йдеться у повідомленні поліції.

Іноземець за допомогою спецобладнання зчитував інформацію з карток у банкоматах ЛьвівщиниІноземець за допомогою спецобладнання зчитував інформацію з карток у банкоматах Львівщини Фото: lv.npu.gov.ua

Чоловікові оголосили про підозру несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж. Йому  загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Зловмиснику обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Кіберполіція закликає громадян уважно оглядати банкомат перед використанням. Якщо ви помітили невідповідність елементів за кольором або підозрілі деталі, то краще не використовувати такий банкомат. Під час введення PIN-коду слід прикривати клавіатуру рукою, це допоможе запобігти крадіжці карткових даних за допомогою прихованих відеокамер. Також нагадуємо, що не варто повідомляти нікому дані банківської карти, особливо CVV та PIN-код (навіть працівники банку ніколи не запитують таку інформацію).

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах