Два львівські виші увійшли до рейтингу найкращих університетів світу

Два львівські виші увійшли в рейтинг найкращих університетів світу

Два львівські виші увійшли в рейтинг найкращих університетів світу Фото: bookforum.ua

Події
16 червня 2022 17:47

Два львівських університети потрапили до переліку найкращих у світі за версією QS World University Rankings 2022 року. Йдеться про Національний університет «Львівська політехніка» та Львівський національний університет імені Івана Франка. Окрім них у рейтингу – ще 9 українських вишів. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

QS World University Rankings є одним з найпопулярніших у світі джерелом порівняльних даних про успішність університетів. За результатами рейтингу, цього року найкращим в Україні став Харківський національний університет імен Каразіна. Він увійшов до 541-550 позицій світового рейтингу.

На друге місце серед українських вишів потрапив Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (651-700 у світовому рейтингу). Третя сходинка дісталася Київському національному університету ім. Шевченка (651-700 місце світового рейтингу).

Далі у рейтингу серед укранських університетів йде Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського», що посів четверте (701-750). Національний університет «Львівська політехніка» та Сумський державний університет ділять п'яту та шосту позицію з однаковими показниками у світовому рейтингу (801-1000).

Львівський національний університет імені Івана Франка зайняв лише 7 місце. Із восьмої по одинадцяту сходинку рейтингу посіли Харківський національний університет радіоелектроніки, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Одеський національний університет ім. Мечникова (1001-1200) та Національний університет біоресурсів і природокористування України (201-1400).

Під час складання рейтингу враховувалися такі критерії, як академічна репутація, репутація у роботодавців, співвідношення викладачів та студентів, співвідношення місцевих та іноземних студентів, цитованість.

Найкращим університетом планети визнали Massachusetts Institute of Technology з США. Британський University of Oxford отримав другу позицію, Stanford University (США) – третю. Рейтинг можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, два львівські університети потрапили в десятку найкращих у щорічному академічному рейтингу українських закладів вищої освіти «Топ-200 Україна 2022». 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах