«Смотрящого» за львівським СІЗО засудили на додаткові 9,5 років за вплив на ув'язнених

«Смотрящого» за львівським СІЗО засудили на додаткові 9,5 років за вплив на ув'язнених

«Смотрящого» за львівським СІЗО засудили на додаткові 9,5 років за вплив на ув'язнених Фото: depositphotos.com

Події
16 червня 2022 12:42

«Смотрящого» за львівським СІЗО, який вже відбуває термін за вбивство, засудили ще на 9,5 років за поширення злочинного впливу на інших в'язнів. Серед іншого, він організував надходження до установи "важких" наркотиків і мобільних телефонів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

«Громадянин, будучи раніше засудженим за вчинення умисного вбивства, утримуючись в ДУ «Львівська установа виконання покарань № 19», перейняв на себе неформальну владу в злочинному середовищі у цій установі. Він набув статусу "смотрящого", забезпечував контроль за виконанням визначених ним правил поведінки, організував надходження до установи "важких" наркотиків, мобільних телефонів, вирішував спори, які виникали між ув’язненими з точки зору неписаних кримінальних законів. Він позиціонував себе як "мировий суддя" у злочинному середовищі», – повідомила прес-служба офісу генпрокурора.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Львівської обласної прокуратури суд визнав громадянина винним у встановленні та поширенні злочинного впливу в установах виконання покарань, а також незаконному збуті наркотичних засобів (ч. 2 ст. 255-1, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 307 КК України). Йому призначено покарання – 9 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах