Львівський суд заборонив діяльність "Партії Шарія"

Львівський суд заборонив діяльність "Партії Шарія".

Львівський суд заборонив діяльність "Партії Шарія". Фото: lotsia.com.ua.

Події
16 червня 2022 18:37

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова заборонив діяльність «Партії Шарія», частково задовольнивши адміністративний позов Міністерства юстиції України. Загалом цей суд заборонив уже дев'ять проросійських партій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні, 16 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд вирішив передати майно, кошти й інші активи «Партії Шарія», її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших утворень у власність держави. Втім, це рішення ще може бути оскаржене у Верховному Суді, пише Zaxid.net.

Нагадаємо, що Анатолій Шарій — відеоблогер із українофобними поглядами, який у своїх відео критикував українську владу, мову, символіку. Влітку 2019 року він оголосив про створення «Партії Шарія» та участь у виборах до Верховної Ради. Спершу ЦВК зареєструвала Шарія кандидатом у депутати, однак потім скасувала реєстрацію, оскільки він не проживає в Україні з 2012 року (втік після того, як влаштував стрілянину у Макдональдсі).

У лютому 2020 року Шарію оголосили підозру за статтями про державну зраду та про порушення рівноправності громадян. На переконання слідчих, Шарій діяв на замовлення іноземних структур, його дії були спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні, а також на розпалювання міжетнічних та міжконфесійних конфліктів. Шарія оголосили у державний розшук. Згодом Печерський суд Києва наклав арешт на його майно. Під арешт потрапили нерухомість в Іспанії й кілька банківських рахунків. На початку травня цього року правоохоронні органи Іспанії затримали Анатолія Шарія. 

Додамо, що раніше Восьмий апеляційний адміністративний суд за позовом Мін’юсту заборонив вісім проросійських партій, а саме: «Опозиційний блок», «Соціалісти», «Справедливість та розвиток», «Наші», «Держава», «Блок Володимира Сальдо», Соціалістична партія України, «Ліва опозиція». На розгляді в суді ще п'ять позовів – щодо заборони партій «Опозиційна платформа – За життя», «Прогресивна соціалістична партія України», «Союз лівих сил», Рабітнича партія України (марксистсько-ленінська), «Русь єдина».



Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах