Біля дитсадка на Львівщині виявили рідкісну змію

Біля дитсадка на Львівщині виявили рідкісну змію

Біля дитсадка на Львівщині виявили рідкісну змію Фото: facebook.com/Struyskuyrv

Події
17 червня 2022 14:38

У місті Новий Розділ на Львівщині виявили двох рідкісних червонокнижних змій. Одного плазуна виявили на території дитячого садка, іншого – на дамбі місцевого озера. На щастя, ці змії не отруйні і мають назву полоз лісовий. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у прес-службі Стрийського районного управліня ДСНС, рятувальники разом із герпетологом Тарасом Гринчишиним піймали одного плазуна, довжиною півтора метри на території дитячого садка №9, а іншого – на дамбі озера Барвінок.

За словами Тараса Гринчишина, полоз лісовий цілком безпечний. Ці змії рідкісні для України і занесені у Червону книгу.

Біля дитсадка на Львівщині виявили рідкісну зміюБіля дитсадка на Львівщині виявили рідкісну змію Фото: facebook.com/Struyskuyrv

Зазначимо, полоз лісовий (або полоз ескулапів) охоче живе у покинутих будівлях. Ці змії виростають до двох метрів у довжину, у них гладенька однотонна луска, від різних відтінків оливкового, бурого чи сірого кольорів до майже чорного. По боках голови у полоза лісового є жовтуваті плями. Ця змія не отруйна та безпечна, вона живиться мишами та абсолютно не загрожує людині.

Нагадаємо, минулого року у Львові таку рідкісну змію помітили у парку "Високий Замок". Полоз ескулапів, на думку герпетолога, скоріш за все потрапила у Львів із карпатського лісу у чийомусь автомобілі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах