У Львові запровадили церемонію прощання із загиблими під час війни Героями

У Львові запровадили міську церемонію прощання із загиблими під час війни Героями

У Львові запровадили міську церемонію прощання із загиблими під час війни Героями Фото: facebook.com/tkachukpp

Події
20 червня 2022 09:10

У Львові запровадили міську церемонію прощання із загиблими Героями України. Процес похорону складається з трьох частин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомив виконувач обов’язків директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Євген Бойко, напередодні похорону представники міської влади зустрічаються з рідними загиблого, щоб обговорити всі нюанси, пише Тvoemisto.tv.

Спочатку, під час першої частини, відбувається заупокійне богослужіння в Гарнізонному храмі святих Петра і Павла, що на вулиці Театральній. Потім процесія в складі прапороносної групи, почесної варти, салютної команди, військового оркестру та усіх присутніх вирушає на поле почесних поховань до Личаківського цвинтаря.

Друга частина — процесія проходить через площу Ринок, в цей час міський сурмач спускається на площу та виконує церемоніальну мелодію знану у світі як «Taps».

«У цей час площа Ринок завмирає, перехожі, працівники Ратуші та інших закладів виходять, щоб віддати останню шану Герою. Це дуже зворушлива мить, яка нагадує нам про велику ціну нашого мирного життя у Львові», – каже Євген Бойко.

Після цього процесія рухається вулицею Пекарською. Там люди також виходять з будинків, стають на коліна. Хтось тримає в руках жовто-сині прапорці.

Третя і остання частина церемоніалу відбувається на полі почесних поховань зі сторони вулиці Мечнікова. Труну розміщують на підвищення та обгортають державним прапором, звучить мелодія сурмача та барабанщиків, опісля звершується заупокійна молитва.

Прапор з домовини передають рідним та виконують державний гімн, а труну опускають в могилу. У цей час військові віддають честь салютним пострілом.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах