На Львівщині переселенців почнуть виселяти зі шкіл

На Львівщині переселенців почнуть виселяти зі шкіл

На Львівщині переселенців почнуть виселяти зі шкіл Фото: Depositphotos

Події
22 червня 2022 09:47

На початку серпня внутрішньо переміщених українців у Львівській області, які поселилися у школах, почнуть виселяти. Натомість їм нададуть прихисток у гуртожитках.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як овідомила керівниця Дрогобицького міського центру соціальних служб Оксани Матчишин, у ліцеях та гімназіях Дрогобича мешкає 1 300 людей, у приватному секторі – майже 8 900 осіб. Загалом від початку повномасштабної Дрогобич надав прихисток понад 20 тисячам внутрішньо переміщеним особам.

«Завдання перед навчальними установами міста в літню пору стоїть в підготовці до старту нового навчального року. Звісно, що школи не виселяють внутрішньо переміщених осіб, однак ми напрацьовуємо алгоритм щодо переселення сімей ВПО із гімназій та ліцеїв у інші, більш пристосовані приміщення. На ділі все виглядає так – тільки звільняються місця в гуртожитках – ми одразу переселяємо туди сім’ї, які найбільше потребують покращених умов проживання та є з маленькими дітьми», – сказала Оксана Матчишин.

Щоб вирішити питання переселення внутрішньо переміщених осіб з навчальних установ міста – у Дрогобичі та Стебнику ремонтують старі гуртожитки. Паралельно іде процес будівництва модульно-каркасних будинків для переселенців.

За словами Оксани Матчишин, тривають капітальні ремонтні роботи із реконструкції університетського гуртожитку №1, що на вулиці Володимира Великого. З 1 серпня там буде можливість поселити 300 внутрішньо переміщених осіб.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах