Львівську фірму викрили на розкраданні 2 мільйонів під час реставрації собору Юра

Львівську фірму викрили на розкраданні 2 мільйонів під час реставрації собору Юра

Львівську фірму викрили на розкраданні 2 мільйонів під час реставрації собору Юра Фото: lv.npu.gov.ua

Події
22 червня 2022 11:27

Працівники Служби безпеки України викрили масштабне розкрадання бюджетних коштів, призначених для реставрації території Архикатедрального собору святого Юра у Львові. Зловмисники привласнили більше 2 мільйонів гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

«Махінацію провернула одна з будівельних компаній міста, яка виграла тендер. Як стало відомо, керівництво організації вносило до фінансової документації недостовірні відомості щодо обсягу та вартості проведених робіт і матеріалів», — повідомили у Службі безпеки України.

У Львові викрили масштабне розкрадання грошей на реставрації собору святого ЮраУ Львові викрили масштабне розкрадання грошей на реставрації собору святого Юра Фото: lv.npu.gov.ua

За інформацією поліції, директор ТзОВ-підрядника, 43-річний львів’янин, під час проведення реставраційних робіт та впорядкування території комплексу пам’ятки архітектури національного значення, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс у документи бухгалтерського обліку завідомо неправдиві відомості щодо вартості виконаних будівельних робіт, а також використаних матеріалів.

Насправді ж частина з зазначених робіт виконана не була, або виконувалась не в повному обсязі, а вартість використаних матеріалів була завищена.

В подальшому на підставі цих документів та відповідно до платіжних доручень, замовник — державна установа, переказав кошти на рахунок ТзОВ, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму більше 2 мільйонів гривень.   

Слідчі повідомили директору фірми-підрядника про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Йому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах