Масові пожежі та евакуація українців: як минула доба у Львівській області

Масові пожежі і евакуація українців: як минула доба у Львівській області

Масові пожежі і евакуація українців: як минула доба у Львівській області Фото: blog.vovando.com

Події
29 червня 2022 10:05

Минулої доби у Львові жодного разу не лунали сирени. В області, наскільки це можливо під час війни, спокійно і безпечно. На Львівщину щодня евакуйовують українців із зон бойових дій. Також оголошено надзвичайну пожежу небезпеку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

«Коротко про головне на Львівщині за добу: жодного разу сирена не сповіщала про повітряну тривогу», — повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Евакуація українців на Львівщину

До Львова двома евакуаційними потягами прибули 102 людини. Українці, які поїздами приїжджають до Львова із зон бойових дій, зможуть отримати грошові виплати від держави на вокзалі по прибуттю. 

Ситуація на кордоні

Кордон на виїзд за добу на переходах Львівської області перетнули 16868 осіб. Через західний кордон з України виїхали 36 тисяч людей. Натомість повернулися 38 тисяч громадян держави.

Надзвичайна пожежна небезпека і масові пожежі

За добу, що минула, вогнеборці ліквідували 29 пожеж сухої трави. Вогонь знищив понад 2 гектари сухої трави. Відповідно до законодавства України, за такі дії передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна.

«Будьте обережними. Львівський регіональний гідрометцентр попереджає про надзвичайну (5 клас) пожежу небезпеку по території нашої області від сьогодні та до 2 липня», – зазначив Максим Козицький.

Робота поліції

Поліція опрацювала 1475 звернень щодо підозрілих людей та об’єктів. Правоохоронці надають допомогу вимушеним переселенцям, проводять заходи для забезпечення правопорядку, протидії воєнним загрозам,  несуть службу на блокпостах – перевіряють документи в громадян та, у випадку необхідності, транспортні засоби. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах