Загроза ракетного удару: як минула доба у Львівській області

Загроза ракетного удару: як минула доба у Львівській області

Загроза ракетного удару: як минула доба у Львівській області Фото: sparkmedia.com.ua

Події
05 липня 2022 09:49

Протягом доби, що минула, у Львівській області була загроза ракетного удару, про що у ніч на 5 липня сповіщали сирени. Також в області прийняли понад 170 переселенців та опрацювали понад 1,5 тисячі викликів про підозрілих людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.  

Повітряна тривога в області

Як повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, о 3:12 сирена сповіщала про повітряну тривогу. Востаннє до цього сирена лунала минулого понеділка,  27 червня.

“Сьогодні була загроза через запуск ракет з акваторії Чорного моря. Небезпека не справдилась. На Львівщині все спокійно», – зазначив він.

Евакуація українців у Львівську область

Двома евакуаційними потягами у Львів приїхали ще 170 людей. До Перемишля чотирма потягами зі Львівщини вирушили 833 особи. Вимушено переміщені українці мають можливість безкоштовно взяти у Львові одяг, взуття, засоби гігієни і навіть подекуди продукти. Для цього волонтери організували гуманітарні штаби та переобладнали різні приміщення, які раніше були, наприклад, магазинами.  

Ситуація на кордоні

За добу 4 липня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 78 тисяч осіб та понад 17 тисяч транспортних засобів. З України минулої доби вибули майже 36 тисяч людей. Майже 22 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови. До України за минулу добу 42 тисячі осіб, майже 39 тисяч з них – громадяни України. Оформлено 75 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Підозрілі люди і диверсанти

Поліція області опрацювала 1610 викликів щодо підозрілих людей та об‘єктів. Також поліцейські закликають: не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Коли чуєте сирену, зберігайте спокій та йдіть в укриття.   

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах