На Львівщині зафіксували дифтерію

На Львівщині зафіксували захворювання на дифтерію

На Львівщині зафіксували захворювання на дифтерію Фото: pinterest.es

Події
07 липня 2022 13:13

На Львівщині зафіксували захворювання на дифтерію. Загалом протягом двох тижнів в області зареєстровані три випадки підозри на цю хворобу. Втім, підтвердили лише один.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як розповіла керівниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Тімко-Іванченко, усі дорослі люди, вік яких 19, 20 і 28 років, не отримали своєчасно повторну вакцинацію проти дифтерії. До медиків за допомогою вони звернулися через біль у горлі, що посилювався при ковтанні. При огляді був наліт, який погано знімався, повідомляє Тvoemisto.tv. 

«У першому випадку бактеріологи виділили збудник дифтерії, але не токсигенний штам. У другому – збудник подібний по будові до збудника дифтерії. У третьому – лабораторні дослідження тривають. Перші дві особи вже виписані зі стаціонару, третя продовжує лікування», – каже Наталія Тімко-Іванченко.

За її словами, якщо в суспільстві є багато не своєчасно вакцинованих людей, дифтерія може поширюватись. Також вона закликає усіх перевіри, коли востаннє було проведено вакцинацію проти дифтерії. Дорослим варто повторювати щеплення кожні 10 років.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах