У популярному львівському ресторані масово отруїлися відвідувачі

У популярному львівському ресторані масово отруїлися відвідувачі.

У популярному львівському ресторані масово отруїлися відвідувачі. Фото: kulinarissimo.com (умовне)

Події
09 липня 2022 18:18

У ресторані відомої львівської мережі «Томатіна» трапилось масове отруєння. З симптомами отруєння до лікарень потрапили 26 людей. Усі вони замовляли страви з соусом «карбонара».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про випадок масового отруєння повідомив в суботу, 9 липня, департамент охорони здоров'я Львівської ОВА. У повідомленні вказано, що у Львівській області 26 людей захворіли на сальмонельоз, з них троє дітей. Відомо, що хворі госпіталізовані у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню у стані середньої важкості.

За інформацією Zaxid.net масове отруєння у ресторані львівської мережі «Томатіна». На запит редакції керівник відділу турботи про гостей цієї мережі Святослав Мерза надіслав письмовий коментар, де вказав, що перші скарги щодо поганого самопочуття відвідувачів почали надходити у четвер, 7 липня. Гості скаржились на дві страви, у які входить соус «карбонара».

«На цей момент ці страви зняті з продажу; у закладах проводиться перевірка Держпродспоживслужбою; працівники, що мали стосунок до виробницвта соуса відсторонені та проходять перевірку; проводиться внутрішня службова перевірка», – вказано у повідомленні «Томатіни».

У склад соусу «карбонара» входять сирі яєчні жовтки, однак наразі невідомо, чи саме вони стали причиною отруєння. Лабораторні дослідження тривають.

Святослав Мерза також повідомив, що представники закладів допомагають усім постраждалим від отруєння. Він уточнив, що попередньо встановлено, що випадок масового отруєнння трапився у закладі в ТРЦ Spartak, що на вулиці Івана Мазепи.

Додамо, що сальмонельоз – це інфекційне захворювання, яке викликає бактерія роду Salmonella. Найчастіше інфікування відбувається через вживання в їжу заражених мікробами продуктів. Сальмонели можуть потрапити в продукти не тільки безпосередньо від тварин, але і під час транспортування, фасування, продажу та процесу приготування. Мікроби надзвичайно стійкі в зовнішньому середовищі, вони довго зберігаються і продовжують активно розмножуватися в м'ясних або молочних продуктах. Нерідко сальмонелу можна виявити в м'ясних салатах, м'ясному фарші, яйцях, ковбасах, заливних стравах, а також у фруктах, ягодах і овочах. Часом інфекція може передаватися через воду.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах