Віряни сканадального храму на Сихові перейшли до ПЦУ

Віряни сканадального храму на Сихові перейшли до ПЦУ

Віряни сканадального храму на Сихові перейшли до ПЦУ Фото: facebook.com/1kozaktv

Події
11 липня 2022 16:28

Віряни сканадльного храму святого рівноапостольного князя Володимира на Сихові вирішили перейти з Української православної церкви московського патріархату до Православної церкви України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 
 
Парафіяни самостійно зібрали збори про перехід до Православної церкви України, після чого, 6 липня, відповідні зміни до статуту громади зареєструвала Львівська обласна військова адміністрація. 

Як розповів секретар Львівсько-Сокальської єпархії Православної церкви України отець Володимир Бачинський, у червні віряни церкви провели збори, на яких вирішили перейти з Української православної церкви до Православної церкви України, повідомляє zaxid.net.

«Збори були в червні. Люди подивилися на всі жахіття війни, зробили збори, за результатами яких склали протокол, приїхали в єпархію, де митрополит підписав статут. Далі вони подали його в ЛОВА», – сказав Володимир Бачинський.

6 липня голова Львівської ОВА Максим Козицький видав розпорядження, в якому йдеться про реєстрацію змін до статуту релігійної організації «Релігійна громада Української православної церкви Сихівського району Львова» та викласти статут у новій редакції як релігійної організації «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української православної церкви (ПЦУ) парафії Святого Володимира у Сихівському районі міста Львова».

Нагадаємо, 19 червня, на Сихові у Львові виникла пожежа в самовільно облаштованому храмі святого рівноапостольного князя Володимира Української православної церкви Московського патріархату. Згодом його розмалювали фарбою. За кілька днів після цього невідомі обмалювали храм образливими написами та закреслили хрести.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах