У Львові лікар відсудив понад 100 тисяч за звільнення з посади через відмову йти в укриття

У Львові лікар відсудив понад 100 тисяч за звільнення з посади через відмову йти в укриття

У Львові лікар відсудив понад 100 тисяч за звільнення з посади через відмову йти в укриття Фото: ua.depositphotos.com

Події
12 липня 2022 08:44

У Львові звільнили лікаря через те, що він відмовився йти до укриття під час повітряної тривоги. Шевченківський районний суд Львова зобовʼязав компенсувати йому середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі понад 98 тисяч гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Згідно з рішенням суду, чоловік звернувся із позовом до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, де він працював на посаді лікаря з медицини невідкладних станів, через те, що його звільнили із займаної посади на підставі п. 1 ч. 1 ст. 41 КЗпП (одноразове грубе порушення трудових обов'язків керівником підприємства, установи, організації всіх форм власності).

Лікар обґрунтовує свій позов тим, що звільнення є незаконним, оскільки його посада не віднесена до жодної категорії працівників, які зазначені у цьому пункті (п. 1 ч. 1 ст. 41 КЗпП).
У суді встановили, що 2 березня під час оголошеної повітряної тривоги у Львові між лікарем та директором медичного закладу виник конфлікт через відмову медпрацівника пройти в укриття.

Згідно з актом службового розслідування, «лікар з медицини невідкладних станів пункту медицини катастроф грубо порушив свої трудові обов`язки», тож його звільнили.
Суд визнав, що лікар-керівник бригади не є керівником підприємства, тому до нього не може бути застосовано норми п. 1 ч. 1 ст. 41 КЗпП України і він не може бути звільнений з роботи на її підставі.

Тому суд скасував наказ про звільнення, а також вирішив поновити позивача на роботу та стягнути на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі понад 98 тисяч гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах