У Львові підписали історичну угоду з Європейським Союзом у медичній сфері

У Львові підписали історичну угоду між Україною та Європейським Союзом у медичній сфері

У Львові підписали історичну угоду між Україною та Європейським Союзом у медичній сфері Фото: Роман Балук

Події
15 липня 2022 18:18

У Львові підписали угоду про співпрацю між Україною та Європейським Союзом у медичній сфері. Підписання Угоди про участь України у програмі «EU4 Health» відбулось у одній з лікарень Першого медичного об’єднання Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Єврокомісарка з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес пояснила, що підписання цієї угоди дозволить Україні отримувати додаткове медичне фінансування. Також Міністр охорони здоров’я України зможе звертатись напряму до міністрів країн Європейського Союзу.

У Львові підписали історичну угоду між Україною та Європейським Союзом у медичній сферіУ Львові підписали історичну угоду між Україною та Європейським Союзом у медичній сфері Фото: Роман Балук

«Сьогодні маємо історичну подію. Ця угода дозволяє системі охорони здоров’я інтегруватись у європейський простір. Ми своєю працею, своєю відданістю показали, що ми є європейцями, що в нас цінності європейські. Сьогодні  Європа показала, що вважає нас своєю родиною», - зауважив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що цей меморандум сприятиме будівництву та розбудові Національного реабілітаційного центру «Незламні», який створять у Львові. 

У Львові підписали історичну угоду між Україною та Європейським Союзом у медичній сферіУ Львові підписали історичну угоду між Україною та Європейським Союзом у медичній сфері Фото: Роман Балук

“Це суттєвий крок до здійснення нашої мети – будівництва Національного реабілітаційного центру “Незламні” у Львові. Радий, що Львів став містом, з якого починається нова медична історія європейської України”, - сказав Андрій Садовий.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах