Відомий львівський лікар намагався виїхати за кордон за хабар, але його мобілізували

Відомий львівський лікар намагався виїхати за кордон за хабар, але його мобілізували.

Відомий львівський лікар намагався виїхати за кордон за хабар, але його мобілізували. Фото: dailylviv.com

Події
19 липня 2022 09:49

Відомий львівський лікар Ігор Берник намагався виїхати з країни під час воєнного стану за 15 тисяч доларів хабара. Затримали медика ще 23 березня, але кого саме "взяли" широкому загалу стало відомо лише 18 липня. Завдяки моніторингу судового реєстру Zaxid.net з’ясував, що йдеться про відомого львівського інфекціоніста Ігоря Берника.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Затримання Ігоря Берника

Ігоря Берника затримали у Сихівському районі Львова 23 березня, коли він пропонував працівникам СБУ 15 тисяч доларів хабара, щоб виїхати з країни.

Фото: lviv.gp.gov.uaФото: lviv.gp.gov.ua

Фото: lviv.gp.gov.uaФото: lviv.gp.gov.ua

Галицький районний суд Львова 25 березня обрав міру запобіжного заходу затриманому на хабарі медику. В ухвалі суду вказано, що затриманий є лікарем-інфекціоністом Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. 

Спроба підкупу працівника СБУ

Виявилось, що ще 11 березня Ігор Берник у розмові зі своїм знайомим з СБУ дізнався, що той зі своїм начальником має їхати у відрядження до Польщі. Берник відразу ж попросив взяти його з собою і пообіцяв заплатити за це 15 тисяч доларів. Того ж дня працівник СБУ заявив про спробу підкупу, але продовжував спілкування з Ігорем Берником.

23 березня лікар зустрівся з ним і його начальником на Сихові та передав їм 15 тисяч доларів (438,8 тисяч гривень). Відразу ж після передачі грошей Ігоря Берника затримали. 

Хотів працевлаштуватися у Польщі 

З судових документів випливає, що дружина та діти медика уже перебували у Польщі, а сам Ігор Берник начебто мав можливість офіційного працевлаштування там.

Дослідивши матеріали справи, суддя Христина Мисько призначила запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з можливістю вийти на свободу під 500 тисяч гривень застави, які Ігор Берник сплатив.

Спроба апеляції 

В ухвалі про обрання запобіжного заходу прізвище Ігоря Берника було приховано. Проте наприкінці квітня він пішов у апеляційний суд та спробував скасувати арешт на його авто Škoda Kodiaq 2020 року випуску.

Мобілізація 

Сам Ігор Берник підтвердив наявність кримінальної справи щодо нього, проте докладніше спілкуватись на цю тему відмовився. За його словами, зараз він мобілізований і проходить службу у Львівському військово-медичному клінічному центрі ДПСУ. На уточнююче питання, коли саме йому прийшла повістка, Ігор Берник сказав, що «приблизно у той же час», коли він спробував перетнути кордон. Керівник військово-медичного центру Богдан Литвин підтвердив, що Ігор Берник був направлений у госпіталь через військкомат.

Хто такий Ігор Берник 

42-річний Ігор Берник раніше був заступником головного лікаря Львівської обласної інфекційної лікарні, він став одним із реальних героїв боротьби з пандемією коронавірусу.

Фото: zaxid.netФото: zaxid.net

Зазначимо, що на час затримання Ігор Берник працював у лікарні звичайним інфекціоністом на пів ставки.

Що загрожує Бернику

Досудове розслідування щодо хабарництва Ігоря Берника триває, йому загрожує до восьми років тюрми.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах