У реанімацію львівської лікарні потрапило двоє чоловіків з лептоспірозом

У реанімацію львівської лікарні потрапило двоє чоловіків з лептоспірозом

У реанімацію львівської лікарні потрапило двоє чоловіків з лептоспірозом Фото: ukr.media

Події
26 липня 2022 11:30

До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували двох чоловіків з лептоспірозом. Обоє потрапили в реанімацію у важкому стані.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомив заступник директора з медичної роботи інфекційної лікарні Андрій Орфін, чоловіки мешкають у селі. Після появи тривожних симптомів, вони не відразу звернулися по медичну допомогу, а понад тиждень лікувалися самостійно, повідомляє zaxid.net.
«48-річного мешканця Стрийського району спершу доставили до лікарні св. Пантелеймона (колишня лікарня швидкої медичної допомоги), але там швидко зрозуміли, що у нього інфекційне захворювання і скерували до нас. Чоловік потрапив до нас у важкому стані, у нього упав тиск, практично було відсутнє сечовиділення, висока температура, біль у м'язах, інтоксикація тощо. Загалом у реанімації він пробув 10 днів», – сказав Андрій Орфін.
66-річний мешканець Ходорова також спершу лікувався вдома, до лікарів звернувся лише тоді, коли стан суттєво погіршився. Він провів у реанімації п'ять днів і 25 липня його з реанімації перевели у відділення, де він продовжить лікування.
Найімовірніше, лептоспірозом чоловіки заразилися вдома. Вони живуть у селі, де у господарстві є гризуни – миші, щурі, які найчастіше є носіями цього небезпечного захворювання.
За словами Андрія Орфіна, цього року до інфекційної лікарні з лептоспірозом вже потрапило сім пацієнтів. Найчастіше люди заражаються наприкінці літа–початку осені, коли купаються у водоймах, не призначених для купання, ловлять рибу, прибирають у підвалах тощо.
Нагадаємо, лептоспіроз – небезпечне інфекційне захворювання, спричинене бактерією Leptospira. Основними носіями збудника лептоспірозу у природних умовах є щурі, польові миші, землерийки, їжаки. Захворіти на цю недугу можна під час купання у заражених водоймах, при контакті із інфікованими тваринами.
В організм людини бактерія потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот). Вживання зараженої їжі також може спричинити захворювання.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах