На Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів від мобілізації з Києва, які намагалися втекти за кордон

На Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів від мобілізації з Києва, які намагалися втекти за кордон

На Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів від мобілізації з Києва, які намагалися втекти за кордон Фото: 24.tv

Події
28 липня 2022 09:42
Автор: Юрій Богун

На Львівщині судитимуть ще двох ухилянтів від мобілізації з Києва, які намагалися втекти за кордон. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Обвинувачені, мешканці Києва віком 42 та 48 років, під час перетину кордону пред’явили підроблені документи – за скоєне їм загрожує до двох років обмеження волі.

Один з них надав своє фото та анкетні дані для виготовлення тимчасового посвідчення військовозобов’язаного та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби. У подальшому, перебуваючи в пункті пропуску «Грушів», зловмисник  використав завідомо підроблені документи,  щоб безперешкодно виїхати за межі України.

Другий киянин за допомогою  комп’ютерної техніки самостійно підробив свідоцтво про народження, внісши неправдиві відомості про те, що є батьком неповнолітньої дитини, що надає право у період воєнного стану на виїзд за межі України як особі, на утриманні котрої перебуває троє і більше дітей віком до 18 років, а також звільняє від обов’язку мобілізація на службу до Збройних Сил України.  Зловмисник пред’явив  підроблений документ у пункті пропуску «Краківець».

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – обмеження волі на строк до двох років.  Обидва досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах