Львівські медики майже годину реанімували 49-річну жінку із зупинкою серця

Львівські медики майже годину реанімували 49-річну жінку із зупинкою серця

Львівські медики майже годину реанімували 49-річну жінку із зупинкою серця Фото: ortop.ua

Події
05 серпня 2022 08:43

Львівські лікарі врятували 49-річну жінку, у якої сталася зупинка серця. Вона поскаржилася на спазмуючий біль у ділянці серця і оніміння лівої руки. Її реанімували понад 50 хвилин. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

«Відверто кажучи, не мав перестороги щодо цього випадку – вік не характерний, аби в жінки в такому віці була серцево-судинна патологія. Явного больового синдрому у пацієнтки не було… Мерщій кардіограму, а там – інфаркт по задній стінці.Закатетеризували пацієнтку, надали допомогу згідно з протоколом. Незважаючи на всі рекомендації і застороги, пацієнтка сіла, як раптом у неї стається зупинка серцево-судинної діяльності», – сказав лікар з медицини невідкладних станів підстанції №3 станції ЕМД «Львів» Юрій Грабінський.

Через 51 хвилину реанімаційних заходів почали фіксувати відновлення серцевого ритму та самостійне дихання. Окрім цього, під час транспортування у кареті швидкої допомоги в пацієнтки повторно сталася фібриляція шлуночків. Їй знову провели дефібриляцію і дихання відновилося.

«Це був один з найважчих викликів за зміну. Загалом сім разів ми проводили дефібриляцію, проте пацієнтку ми доправили до спеціалізованого медичного закладу в приглушеній свідомості, контактну – пані відповідала на всі наші запитання, хоч і з запізненням», – зазначив він.

У Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф зазначають, що у цьому випадку проблема була не лише в зайвій вазі пацієнтки. В її анамнезі – цукровий діабет та  кілька інших захворювань, тому медики наголошують на важливості профілактичних оглядів, здоровому способі життя та правильному харчуванні, оскільки не всі реанімації закінчуються успішно.
 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах