Переселенець з Києва поскаржився уряду через оголошення про мову в Трускавці

Переселенець з Києва поскаржився уряду через оголошення про мову в Трускавці

Переселенець з Києва поскаржився уряду через оголошення про мову в Трускавці Фото: unian.ua

Події
09 серпня 2022 17:42

Переселенець з Києва поскаржився на гарячу лінію уряду через оголошення у Трускавці, в тексті якого людей просять розмовляти українською мовою. Надпис наклеєний на вході в торговий центр.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомили у міськраді Трускавця, переселенець з Києва звернувся на гарячу лінію Кабінету міністрів і повідомив, що у Трускавці розміщене оголошення, в якому переселенців просять спілкуватися українською мовою. Чоловік сфотографував оголошення, яке розміщене на вхідних дверях торгового центру «Славутич» на вул. Стебницькій, де написано: «Шановні переселенці! Ми – Україна. Ми розмовляємо виключно українською. Не знаєте – вчіть, говоріть українською, хай ламаною, але спілкуйтеся нею!».

За інформацією міської ради Трускавця, киянин визначив такі листівки як «розповсюдження наказного оголошення на Львівщині для переселенців». Представники мерії пояснили чоловікові, що Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» визначає українську мову як єдину державну мову в Україні та «покладає на державу обов’язок забезпечувати всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».

«Хоча Трускавецька міська рада не приймала нормативно-правового акту щодо затвердження тексту оголошення, розміщеного на будівлях на вул. Стебницькій, але ініціативи підприємців щодо популяризації української мови серед ВПО вітаються», – йдеться у повідомленні міськради.

Нагадаємо, львівські вчителі допомагають українцям, які вимушено залишили свої домівки і через війну переїхали до Львова, покращують знання української мови. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах